4.11.-15.11.2015  TANJA  AHOLA Galleria Artikassa

Merellisiä maalauksia muovijätteestä

Ahola on sukeltanut MOSKAA-näyttelyssään suoraan syvyyksiin. Teoksissa liikuskelevat elementit muodostavat yllätyksellisen, ylimääräisten asioiden maailman. Merellisen joutomaan. Ahola ei alleviivaa ympäristökatastrofeja vaan luo tilan, jossa katsoja voi tarkastella esiin nousevia tuntemuksiaan.

Tanja Aholan teoksissa näyttäytyy samanaikaisesti sekä runollinen herkkyys että ilmiselvästi kohdattava ristiriita. Maalauksissa värien harkittu kauneus yhdistyy vapauksia ottavaan maalausteknikkaan. Nämä tekijät tuottavat mielenkiintoista syvälle menevää pohdintaa, joka saa miettimään myös omaa tilaamme ja sen vuorovaikutuksellisuutta maailmassa.

Herkästi vahvoissa maalauksissaan Ahola etsii tilaa, joka saa hiljentymään ja toivoo, että teokset eivät aiheuttaisi vastareaktioita vaan houkuttelisivat aiheineen pääsemään salakavalasti herkimpien tunteiden kautta katsojan ihon alle.