kuva

Olen Tanja Ahola, valokuvaaja ja kuvataiteilija. Valmistuin vuonna 1998 Taideteollisesta Korkeakoulusta taiteen maisteriksi. Kouluajoista lähtien olen saanut työskennellä valokuvaajana ja graafisena suunnittelijana maamme parhaiden teatterin, tanssin ja musiikin tekijöiden kanssa. Pitkäaikaisia työnantajia ovat olleet mm. Tero Saarinen Company, Ryhmäteatteri ja Kansallisteatteri. Olen kuvannut teatteria, tanssia, tehnyt levynkansia, henkilökuvia, julisteita ja muuta markkinointimateriaalia. Työni on ollut aina antoisaa ja monipuolista luomista ulottuen mielenkiintoisten taiteilijoiden visioiden toteentuottamisesta esittävän taiteen dokumentointiin ja ainutkertaisten ihmisten henkilökuvaukseen.

Viime vuosina olen keskittynyt etsimään täysin omaa ilmaisevaa ääntäni. Ryhdyin maalaamaan ja löysin itselleni uuden maailman, johon tutustun edelleen innolla joka siveltimen vedolla. Olen jatkanut myös valokuvaamista jonkin verran, mutta maalaaminen ateljeessani Kaapelitehtaalla vie yhä enemmän mennessään. Pyrkimyksenäni on saada sivellin tottelemaan intuitiotani ja päästäkseni lähelle vapautunutta tunnetta mitä mielestäni maalaustaiteessa voi aistia ja kokea. Olkoon aihe mikä tahansa. Vedenheijastukset tai kelluvat jätteet meressä.

Haluan kunnioittaa maalaustaiteen perinteitä. Jo pelkästään taidokas ja vauhdikas siveltimen jälki ja kiinnostavat väririnnastukset innoittavat minua. Kuvantekijänä myös tarinankerronta kiinnostaa minua. Mieleeni painuneet tunnelmat ja havainnot pyrkivät myös karkaamaan teoksiini; unensekaiset metsämaisemat, kukkien väriloisto tai vuosisadan vaihteen aristokraatit.
Koen ympäröivän maailman vahvasti ja haluan yrittää jakaa tämän toisille, ollakseni vuoropuhelussa muiden kanssa. Keskityn pieniin nyanssehin, joista loppujen lopuksi aukeaa laajempia yhtenäisyyksiä ja suurempiakin sfäärejä. Olemassaolon muotoja.